Стипендије Бајер фондације 2015.

Међународни програм стипендија Бајер фондације вид је подршке младим талентима за реализовање индивидуалних студија и истраживачких пројеката у иностранству.  

Стипендије се додељују студентима и младим професионалцима који имају до 2 године радног искуства, који желе да спроводе пројекте у Немачкој (праксе, обуке, радна искуства на клиникама, семестри у иностранству, истраживачки пројекти, завршни рад на основним, мастер студијама или докторска дисертација).
 
Програм не подржава постдокторске пројекте.
 
Трајање програма: до годину дана
 
Доступне су следеће стипендије:
 
  1. Ото Бајер - Стипендије за област природних наукa - намењене студентима биологије и молекуларне биологије, биоинжењеринга и  биоинформатике, хемије и биохемије, фармације
  2. Карл Дуизберг - Стипендије за област медицине - намењене студентима медицине и ветерине, медицинског инжењеринга, јавног здравља и здравствене економије.
  3. Курт Хансен – Стипендије за наставнике - намењене кандидатима који се образују да буду наставници у пољу науке
  4. Џеф Шел - Стипендије за област пољопривредних наука - намењене студентима пољопривредних наука и агрономије, наука о заштити животне средине
  5. Херман Стренгер – стипендије за неакадемски сектор - млади у завршним фазама образовања или кандидати који су успешно завршили образовање у последње 2 године, који желе да током боравка у иностранству (максимум годину дана) стекну искуство кроз учешће у пројектима или праксу. Каријера у области: технике, здравства, бизниса и науке

Кандидати који желе да аплицирају за овe стипендијe морају имати истраживачки пројекат који желе да спроводе у Немачкој и морају бити прихваћени за студијски боравак на жељеној институцији у Немачкој.

Стипендија покрива трошкове живота, трошкове пута и трошкове пројекта (трошкове такси, лабораторијског материјала, књига, семинара, језичких курсева и предавања)
 
Рок за пријаву: 10. јул 2015. године
 
Више информација о програмима можете видети на адреси: линк1, линк2