Стипендије Бамберг докторскe школe друштвених наука за докторске студије

Бамберг докторска школа друштвених наука (Bamberg Graduate School of Social Sciences – BAGSS)  отворила  је позив за пријаву за 2 DAAD стипендије за кандидате који желе да упишу докторске студије. 

Стипендије су доступне од 01. октобра 2019. године и додељују се за 4 године.
 
За овај програм стипендија могу аплицирати дипломци који желе да пишу докторску дисертацију на Бамберг докторској школи друштвених наука. Кандидати морају имати завршене мастер студије у следећим областима: социологија, психологија, образовне науке, политичке науке, пословна и образовна економија, демографија и статистика.
 
Одабрани кандидати ће примати DAAD стипендију која обухвата месечну новчану накнаду у износу од 1200 евра месечно, као и трошкове осигурања и друге трошкове на основу DAAD водича.
 
Рок за пријаву: 15. фебруар 2019. године
 
Више информација о начину пријаве и потребној документацији можете видети овде.
 
Текст позива за стипендију можете погледати овде.
 
Бамберг докторска школа друштвених наука је мултидисциплинарна докторска школа основана од стране Немачке фондације за истраживање, са циљем да стимулише и води докторска истраживања у областима кључним за изазове са којима се модерно друштво суочава. Тематске области истраживања су следеће: Образовање, лични развој од детињства до зрелог доба; Образовне и друштвене разлике током живота; Промене људског капитала, тржишта рада и демографских структура и њихов утицај на друштвене структуре у модерним друштвима; Управљање, институционалне промене и политичко понашање.
 
Више информација о Бамберг докторскoj школи друштвених наука можете погледати овде.