Стипендије Британске фондације

Британска фондација (British Scholarship Trust) је задужбина која својим  стипендијама омогућава  сусрет између Британских и младих, талентованих  истраживача са територије бивше Југославије. Циљ Фондације је да подстакне стицање и размену  знања и вештина потребних за развој младих истраживача као и да подстакне вештину критичког мишљења у различитим научним дисциплинама. 

Британска фондација (British Scholarship Trust) додељује стипендије постдипломцима са територије бивше Југославије за обављање специјалистичких студија у Уједињеном Краљевству.
 
Годишње се додели 10 до 15 стипендија. 
 
Трајање стипендије је од 1 до 3 месеца. 
 
Стипендија од 900 фунти месечно за студијски борвак изван Лондона, односно 1000 фунти за кандидате на студијама у Лондону намењена је за трошкове живота. Стипендије не покривају трошкове школарине. Трошкове пута сносе заинтересовани кандидати или њихова матична институција.
 
Заинтересовани кандидати морају имати мање од 30 година у време почетка студијског боравка.
 
Стипендије се додељују на основу академских заслуга, познавања енглеског језика, способности да предложено истраживање реализујете током истраживачког боравка у Уједињеном Краљевству и потенцијалне користи посете вашем истраживању и матичној институцији.
 
Пријавни формулар можете наћи овде.
 
Пријаве треба доставити на адресу:
Министарство просвете и науке Републике Србије, Сектор за развој образовања и међународну просветну сарадњу, Немањина 22-26 11000 Београд

Годишњи рок за пријаву: 01. март 
 
Напомена: Одвојени су процеси пријаве за стипендију и за студијски боравак на жељеној истраживачкој институцији. 
 
Више о овом програму стипендија и начину пријаве можете видети овде.