Стипендије Фондације Konrad Adenauer 2013/2014

Немачка Фондација Konrad Adenauer је и ове године расписала конкурс за доделу стипендија друштвено или политички ангажованим студентима завршних година, апсолвентима и постдипломцима. Рок за пријаву је 1. септембар.

Фондација Konrad Adenauer је 2002. године започела програм помоћи политички ангажованим студентима завршних година, постдипломцима и докторантима у Србији и Црној Гори и од тада додељује стипендије сваке године. (*политичка ангажованост не подразумева искључиво активност у оквиру неке од демократски оријентисаних странака у Србији, него и ангажованост у студентским и/или невладиним организацијама)

Стипендија обухвата финансијску подршку од 100 EUR месечно у трајању од једне године, а поред финансијске подршке стипендистима је омогућено и политичко образовање уз студије. У оквиру семинара Фондација планира да повезује своје стипендисте са стручњацима високог ранга из земље и иностранства, у циљу вођења дискусија о политичкој теорији и пракси.

Стипендија се исплаћује у месечном интервалу, а стипендисти су у обавези да Фондацији достављају доказ о току студија. Уколико стипендиста прекине или напусти студије, обавезан је да новац врати Фондацији.

Услови за пријаву на конкурс:

  • Доња граница просека оцена на студијама 8,5
  • Право на стипендију могу остварити студенти од 3. године студија, као и апсолвенти, постдипломци и докторанти
  • Старосна граница кандидата је до 30 година старости
  • Кандидат не сме бити у сталном радном односу
  • Добро познавање немачког или енглеског језика

Како се пријавити?

Пријавна документација се доставља на српском и енглеском језику, лично или поштом, на адресу:

Фондација Konrad Adenauer
Назнака: конкурс за доделу стипендије
Краља Петра бр. 3, 11 000 Београд
(радно време: пон – чет 9:00-17:00; петак 9:00 – 15:00 сати)

Рок за пријаву је 1. септембар 2013. године.

Студенти који буду изабрани у ужи круг биће позвани на разговор на српском и енглеском језику са члановима Комисије за доделу стипендије. Разговор са изабраним кандидатима ће се обавити у просторијама Фондације Konrad Adenauer у Београду.

* За све даље информације можете се јавити Катарини Пешић, на е-маил адресу katarina.pesic@kas.de или број телефона 011/3285-209.

Пријавни формулар:  www.kg.ac.rs/doc/kas_prijavni_formular_2013(1).doc

Потребна документација: www.kg.ac.rs/doc/potrebna_dokumentacija_za_konkurs.jpg

Извор: www.kancelarijazamlade.rs/vest/stipendije-fondacije-konrad-adenauer-20132014