Стипендије Хемофарм фондације за школску 2018/19.

Хемофарм фондација и ове године додељује стипендије студентима који су први пут уписали завршну годину основних и интегрисаних академских студија на факултетима чији је оснивач Република Србија.

Стипендије су доступне за следеће студијске области: медицина, фармација, медицинска биохемија, инжењерство, органска хемијска технологија, хемијско инжењерство, биохемијско инжењерство, графичко инжењерство, неорганска хемијска технологија, инжењерство заштите животне средине, аналитичка хемија, примењена хемија, неорганска хемија, органска хемија, физичка хемија.
 
Додељено ће бити 10 стипендија.
 
Конкурс је отворен за студенте који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50.
 
Осим просечне оцене, приликом одабира, критеријум је и материјално стање студента.
 
За кандидате који буду у ужем избору спровешће се процес професионалне селекције која обухвата тестирање и интервју са кандидатима. Резултати професионалне селекције су један од критеријума за избор стипендиста.
 
Будући стипендисти Хемофарм фондације у школској 2018/19 години имаће прилику да буду део Менторског и програма стручне летње праксе „Можеш и ти“ и да у контакту са експертима Хемофарм АД унапреде своја знања и вештине неопходне за даљи лични и професионални развој. 
 
Кандидати који примају стипендију (или студентски кредит или било коју другу материјалну помоћ) за исту школску годину, од било које друге установе или организације по било ком другом основу, НЕМАЈУ право на доделу стипендије ХЕМОФАРМ фондације.
 
Рок за пријаву: 11. новембар 2018. године
 
Више информација о овом програму стипендија и начину пријаве можете наћи на званичном сајту Хемофарм фондације