Стипендије Немачке службе за академску размену (DAAD) за 2016/17. годину
Немачка служба за академску размену (DAAD) расписала је конкурс за стипендије за академску 2016/17. годину. 
 
Стипендије су доступне за похађање мастер и докторских студија у Немачкој, курсеве немачког језика у Немачкој за студенте универзитета у Србији и научне боравке за истраживаче и предаваче на високошколским институцијама у Србији.
 
  1. DAAD стипендије за студенте - више информација можете наћи овде 
  2. DAAD стипендије за дипломиране студенте - више информација можете наћи овде
  3. DAAD стипендије за постдокторанте, предаваче на универзитетима и научнике - више информација можете наћи овде

 

Рок за пријаву: 15. новембар 2015. године 

 

Пријаве се најпре шаљу онлајн, путем DAAD портала, а затим се шаљу поштом  најкасније до 15. новембра 2015. на адресу: Амбасада СР Немачке, Незнаног јунака 1а, 11040 Београд.

Изузеци: пријаве за Студијску стипендију за уметнике (неколико различитих програма) и архитекте након завршене онлајн пријаве штампану документацију шаљу поштом централи ДААД-а у Бону (адреса унутар конкурса за стипендију) и то најкасније  до 31.10.2015. године.

Више информација о начину пријаве за ове програме можете наћи овде

Напомене:

  1. Одвојени су процеси пријаве за стипендију и за студијски програм жељеног универзитета у Немачкој. Уколико кандидат не добије потврду о пријему на универзитет до рока за пријаву докумената за ДААД стипендије, неопходно је да тај документ достави ДААД-у пре почетка коришћења стипендије. ДААД обезбеђује стипендију само уколико кандидат достави потврду немачког универзитета о пријему на студије.
  2. Кандидат мора задовољавати језичке захтеве програма и универзитета који ће у Немачкој похађати.
  3. Студијске програме за студије у Немачкој претражити путем немачке верзије DAAD сајта на адреси: овде 
  4. У оквиру информативног центра ДААД-а у Београду, доступне су и бесплатне консултације о процедури пријављивања за ДААД стипендије и студије на универзитетима у Немачкој. Заинтересовани кандидати се за консултације морају пријавити телефоном или путем имејла.

  Извор: DAAD информативни центар Београд