Стипендије Владе Републике Индонезије

Влада Републике Индонезије расписала је конкурс за доделу стипендија KBN 2017 за основне и мастер студије које могу користити држављани Републике Србије.

Стипендије су намењене студентима из земаља у развоју (укључујући и Србију и Црну Гору) који желе да стекну диплому основних или мастер студија на једном од шеснаест истакнутих универзитета у Индонезији. 

Званично покренут 2006. године од стране Генералног директората за високо образовање Републике Индонезије, овај програм привлачи значајан број студената широм света (током 2016. године уписано је више од 950 студената из 78 земаља у развоју).

Ко може да се пријави:

  • студенти који су стекли диплому основних студија. Студенти који поседују диплому мастер студија нису легитимни кандидати;
  • кандидати до 35 година старости;
  • студенти који поседују TOEFL, IELTS или други сличан сертификат познавања енглеског језика.

Шта покрива стипендија: месечне трошкове живота, повратну авио карту, додатак за уџбенике, додатак за истраживања, здравствено осигурање, трошкове живота током припремног периода (курс индонежанског језика у трајању од највише 12 месеци).

Рок за пријаву: 30. мај 2017. године

Више информација о условима програма и начину пријаве можете видети ОВДЕ и  ОВДЕ.

За сва додатна питања можете контактирати Амбасаду Републике Индонезије у Београду путем телефона 011 3635666 или e-mail адресе enidiponegoro@yahoo.com.