Стипендије Владе Републике Турске за 2019. годину

Република Турска и ове године, у оквиру програма Turkie burslari, додељује стипендије за основне, мастер и докторске студије на престижним универзитетима у Турској.

Стипендије су финансиране од стране Владе Републике Турске и покривају трошкове школарине, месечну новчану накнаду, трошкове смештаја и трошкове здравственог осигурања, трошкове авио превоза до Турске и назад, као и једногодишњи курс турског језика. Програмом је истовремено обезбеђена стипендија и место на универзитету. 
 
Пријава се одвија онлајн, путем апликационог система који можете наћи на сајту turkiyeburslari.gov.tr
 
Више информација о начину пријаве и потребној документацији за пријаву можете наћи овде.
 
Конкурс за стипендије Владе Републике Турске отворен је до 20. фебруара 2019. године.
 
Напомена: Кандидати морају задовољити језичке услове програма који ће похађати. Кандидати који желе да похађају студије на енглеском језику морају поседовати међународно признати сертификат познавања енглеског језика (TOEFL или еквивалентне сертификате).
 
Стипендисти програма који не поседују сертификат о познавању турског језика на C1 нивоу, морају похађати једногодишњи припремни програм турског језика.
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде, а више информација о актуелном позиву за стипендије за 2019. годину можете наћи овде
 
Информацију о овом програму стипендија можете погледати и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије