Стипендије Владе Републике Турске за основне студије

Амбасада Републике Турске je доставила Министарству просвете, науке и технолошког развоја понуду стипендија за основне студије Владе Републике Турске, у оквиру програма „Турске стипендије“ за школску 2017/2018. годину.

Пријаве за стипендије Владе Републике Турске за основне студије почиње 1. марта 2017. године и трајаће до 31. марта 2017. године.

Аплицирање ће се вршити искључиво преко сајта www.turkiyeburslari.gov.tr. Сву документацију кандидати достављају онлајн кроз систем за аплицирање. Пријаве и докуменатација која буде послата поштом неће бити узета у разматрање.

Услови:

Кандидати који се пријављују за програм стипендирања Владе Републике Турске за основне студије, не смеју бити рођени пре 01.01.1996. године.

Уколико кандидат жели да упише Медицински, Фармацеутски или Стоматолошки факултет, успех кандидата на тесту мора бити минимум 90%, док је за остале програме и факултете минимално постигнуће за упис 70%.

Кандидат мора да поседује један од следећих сертификата SAT, TOEFL, DELF, YDS... и да исти приложи онлајн уз сву осталу додатну документацију.

 

Додатне информације о самом програму студирања, начину аплицирања и условима за доделу стипендија, можете пронаћи ОВДЕ или путем имејла info@turkiyeburslari.org.

 

Рок за пријаву је 31.03.2017.