Стипендије за докторске студије физике у Аустрији

Отворени су конкурси за пријаву на програм докторских студија у области експерименталне и теоријске физике честица у Бечу, у Аустрији: Vienna Doctoral Program (Doktoratskolleg) Particles and Interactions (DK-PI). Програм је подржан од стране Фондације за науку Републике Аустрије.

Програм је истраживачког карактера, реализују га институти Универзитета Беч, Техничког универзитета Беч и Фондације за науку Републике Аустрије.
 
Профил кандидата:
  • Завршене мастер студије
  • Веома добро познавање енглеског језика

У зависности одуниверзитета ком супервизор припада, студент докторских студија ће похађати докторске студије на Универзитету Беч или ТУ у Бечу. Заинтересовани кандидати морају задовољавати услове програма на овим универзитеттима:  Универзитет Беч, Технички универзитет Беч

Позиције су потпуно финансиране и покривају месечну новчану накнаду (око 2000 евра месечно, током 3 године трајања програма) и трошкове здравственог осигурања, као и додатак за учешће на радионицама, школама и конференцијама, истраживачким боравцима на партнерским институцијама широм света и језичких курсева.
 
Рок за пријаву: 06. јануар 2015.
 
Више о процесу пријаве видети овде.  
 
Пријавни формулар  овде
 
Више о програму видети овде.
 
Извор: studentskizivot