Стипендије за истраживање у области хуманистичких наука у 2015/16. године

Њу Јорк универзитет Абу Даби института нуди стипендије за истраживање у области хуманистичких наука.

За ове боравишне стипендије могу аплицирати сениор и јуниор истраживачи (Сениор истраживачи морају имати међународно признате публикације, а јуниор истраживачи – кандидати који су докторске студије завршили у периоду од 5 година пре рока за пријаву).
 
Неопходно је познавање енглеског језика.
 
Годишње буде додељено до 2 стипендије сениор истраживачима и 4 стипендије јуниор истраживачима.
 
Стипендијом је покривена новчана накнада, смештај у кампусу, додатак на конто истраживања, трошкови пута до Абу Дабија и назад; одабраним кандидатима обезбеђен је радни простор на Институту, коришћење библиотеке и административна подршка.
 
Почетак програма: 01. септембар 2015. / 01. фебруар 2016.
 
Заинтересовани кандидати могу аплицирати за стипендију у трајању од једног или два семестра. 

Рок за пријаву: 01. новембар 2014. године
 
Пријавни формулар - овде
 
Документа за пријаву:
  • Сениор истраживачи – сажетак предложеног истраживања, укључујући и разлоге за спровођење истраживања; ЦВ; имена трију особа које ће дати препоруке о кандидату;
  • Јуниор истраживачи - апстракт докторске дисертације или објављене књиге; наслов књиге, садржај и извод из дисертације (око 50 страница); детаљан предлог истраживања укључујући и разлоге за спровођење истраживања; ЦВ; три писма препоруке.

Пријавни формулар попунити и поднети пре слања осталих докумената, која треба послати на nyuad.humanities.fellowships@nyu.edu 

Више о програму и начину пријаве видети овде.

Извор: scholarship-positions