Стипендије за мастер студије у Пољској

Пољска национална агенција за академску размену (NAWА) отворила је пријаве за Banach програм стипендија, намењен студентима из земаља у развоју, за академску 2021/22. годину.

Овај програм стипендија резултат је заједничке иницијативе Министарства спољних послова и Пољске националне агенције за академску размену. Циљ програма је да промовише социо-економски прогрес земаља у развоју подижући ниво знања и образовања њихових грађана.
 
Програм омогућава похађање мастер студија у Пољској, на пољском или енглеском језику, у области инжењерства и техничких наука, агрономије, егзактних наука и природних наука.
 
Поред тога, кандидати из Србије могу у оквиру програма да заврше и мастер студије у областима хуманистичких и друштвених наука, са изузетком филолошких студија у области матерњег језика кандидата.
 
За програм могу аплицирати студенти завршне године основних академских студија, као и кандидати који су већ завршили основне студије. Неопходно је познавање енглеског језика на минимум Б2 нивоу, односно пољског језика на минимум Б1 нивоу. 
 
Рок за пријаву: 21. јун 2021. до 15.00 часова
 
Програмом је обезбеђена месечна новчана накнада од 1500 злота током трајања студија, као и изузеће од плаћања школарине на јавним универзитетима. 
 
Резултати конкурса биће познати до 31. августа 2021. године.
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде