Технолошке стипендије на Универзитету у Клагенфурту

 

Универзитет у Клагенфурту је расписао конкурс за будуће мастер студенте који желе да започну своје студије у зимском семестру 2020/21. Универзитет у Клагенфурту је препознао потребе регионалног тржишта рада у сектору информационих и комуникационих технологија и, стога, врши обуку висококвалификованих стручњака у поменутом сектору. Циљ ових стипендија јесте повећање броја висококвалификованих ИКТ стручњака, као и повећање броја међународних студената на Универзитету у Клагенфурту. 

Стипендистима ће се пружити подршка у проналажењу плаћене праксе у првој години магистарског програма. На основу споразума са Универзитетом из Клагенфурта, Аустријска агенција за међународну сарадњу у образовању и истраживању објавила је позив за пријаву за доделу стипендија и она ће, уједно, пратити процес одабира и понудиће своје услуге одабраним стипендистима пре и током њиховог боравка у Аустрији.
 
Доступне су следеће области: математика, гејм студије и инжењерство, информатика, управљање информацијама, информационо и комуникационо инжењерство, аутономни системи и роботика, студијске мреже и комуникација, пословно инжењерство. 
 
Месечна стипендија у трајању од максимално 12 месеци: 650 евра.
Једнократни паушални износ за путне трошкове између 25 и 600 евра. 
 
Грант је намењен пружању подршке студентима током боравка у Аустрији на њиховој првој години студија. Потребна су додатна сопствена средства. Стипендисти ће бити ослобођени плаћања школарине за мастер програм на Универзитету у Клагенфурту и биће им пружена помоћ приликом резервисања смештаја и пријављивања за здравствено осигурање у Аустрији. 
 
Биће додељено максимално 20 стипендија за академску годину 2020/21. годину.
 
Рок за пријаву 01.03.2020
 
Текст позива можете преузети овде.
Више о Универзитету можете погледати овде